Védőnői Rendelő korszerűsítése   

Pályázati azonosító: TOP-4.1.1-15-KO1-2016-0001 8

Kedvezményezett: Kerékteleki Községi Önkormányzata

Támogatás összege: 14.776.407 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Védőnői rendelő korszerűsítése Keréktelekin

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

Rövid összefoglaló:

Kerékteleki Községi Önkormányzata 14 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el, a védőnői ellátásnak helyet biztosító rendelő épület felújítására.

Kerékteleki Községi Önkormányzata az egészségügyi alapellátások körében jelenleg helyettesítéssel biztosítja a védőnői ellátást a település lakossága számára. Ennek az egyik legfőbb oka a védőnői rendelő épület és a hozzátartozó szolgálati lakás teljesen leromlott állapota, a munkakörülmények elégtelensége. Ahhoz, hogy hosszú távon is biztosítva legyenek a magas minőségű egészségügyi alapellátások a településen szükség van a védőnői rendelő épület fejlesztésére és új eszközök beszerzésére.

A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a rendelő és a hozzá tartozó szolgálati lakás kb. 50 éve épült, és már több szempontból sem felel meg az elvárt követelményeknek.

Jelen projekt keretében a rendelő és a szolgálati lakás épületének felújítása és energetikai korszerűsítése, valamint új eszközök beszerzése valósul meg. A pályázati támogatás segítségével megvalósítani kívánt műszaki tartalom a következő:

  • teljes tetőcsere, bádogozás,
  • homlokzati- és födémszigetelés,
  • nyílászárócsere,
  • fűtéskorszerűsítés, kondenzációs gázkazán beépítése, ehhez kapcsolódóan kéménycsere,
  • burkolás, festés,
  • vízszerelés, szaniterek elhelyezése,
  • az épület projektarányos akadálymentesítése.

A fejlesztés során új eszközök beszerzésére is sor kerül. Ezekre a védőnői szolgálat esetében a kötelező szűrővizsgálatok miatt van szükség (pl. nőgyógyászati vizsgáló ágy), mivel ezek az eszközök szerepelnek a szakmai minimumkövetelményekben, de a védőnő még nem rendelkezik velük.

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű rendelőépület lesz.

 

Épület a felújítás előtt:

vedono7   vedono8   vedono9

 Épület a felújítás után:

vedono4   vedono6   20180731 131140