foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 (34) 358-788
keronkorm@t-online.hu
Elérhetőség:

Kerékteleki Község

Önkormányzata


TELEPÜLÉS FEJLESZTÉSI ESZKÖZÖK

 

doc ikon - Helyi építési rendelet >> 

doc ikon- Településképi rendelet >> 

doc ikon- Település arculati kézikönyv >> 

  


LAKOSSÁGI FÓRUM

Kerékteleki Község Polgármestere a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A. § (1) és (2) bekezdése értelmében és összhangban a települési arculati kézikönyvvel (TAK) és a településképi rendelettel (Tkr) – jelenlegi helyzetre tekintettel – on-line (e-felületen elérhető) lakossági fórumot hirdet.

A lakossági fórum témája:

  • Kerékteleki fejlesztési koncepciója,
  • • Kerékteleki településrendezési eszközeinek felülvizsgálata

A lakossági fórum időpontja: 2021. márciusa

A lakossági fórum megnyitását követően 2021. március 31-ig a témával kapcsolatban a partnerek észrevételeket, javaslatokat tehetnek az alábbi módokon:

  • • írásos észrevétel és a kitöltött Kérdőív Kerékteleki Község Önkormányzata részére (2882 Kerékteleki, Fő u. 21.) történő megküldésével, a Polgármesteri Hivatalban „papír”-formában is leadható
  • elektronikus levélben történő megküldéssel a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

TÁJÉKOZTATÁS

Kerékteleki Község Önkormányzata a Településfejlesztési Koncepció felülvizsgálatáról és az arra szervesen épülő Településrendezési eszközeinek felülvizsgálatáról döntött. A koncepció és a tervek kidolgozása már folyamatban van, és előreláthatólag néhány éves folyamatban zajlik le. A tervezés folyamatát az Önkormányzat a lakosokkal történő párbeszédben kívánja végig kísérni, ezért azok megismertetésére és véleményezésére több alkalommal is sor fog kerülni. A település fejlesztéséről szóló Koncepció és az építések szabályait meghatározó településrendezési Terv az itt élő lakosok és az itt dolgozó emberek életét közvetlenül és hosszú távon befolyásolja majd, ezért a terveket a szakmai szempontokon túl, a lakosok véleménye is alapvetően kell, hogy meghatározza. Kérjük Önt, hogy az alábbi kérdések segítségével gondolkodjon az Önt érintő problémákról, megoldásokról, és vegyen részt a témával kapcsolatos lakossági fórumokon is.

Gondolatébresztő kérdések:

  • • Milyen építésügyi problémák merültek fel lakóhelyem- / helyben lévő vállalkozásom- / telephelyem- stb. kapcsán az elmúlt 10-15 éves időszakban?
  • • Látok-e lakóhelyem környékén olyan zavaró környezeti hatást, ami építési- vagy infrastrukturális fejlesztéssel orvosolható lenne?
  • • Milyen közösségi célú fejlesztések tehetnék jobbá a helyi életet / helyi munkát?
  • • Hogyan képzelem el Kerékteleki jövőjét, épített környezetét mintegy 10-15 évvel előre tekintve?
  • Van-e olyan építési, fejlesztési elképzelésem (tervem), esetleg terület-felhasználási igényem a következő 10 évben, amit a településrendezés eszközök módosítása lehetővé tehetne?

Mottó:

„Kevés, hogy önmagában csak álmaink legyenek, ha nincs jövőképünk, ha nem tűzünk ki konkrét közös állomásokat, és ha nem tervezzük meg az odavezető utat, akkor csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem jutunk el a célig”

Merjen kérdezni: a főépítész szívesen segít!


Település fejlesztési tájékoztató>>>

Letölthető kérdőív >>>

 

 

 


A megújult önkormányzati épület. (2015)

  


A megújult óvoda épülete.

 


Az új nyílászárókat, és külső szigetelést kapott orvosi rendelőnk. (2014)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 A pályázatból felújított ravatalozó épülete. (2014.)

 


Copyright © 2022 Kerékteleki Önkormányzat Rights Reserved.