foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 (34) 358-788
keronkorm@t-online.hu
Elérhetőség:

Kerékteleki Község

Önkormányzata

 Micimackó Óvoda

(bemutatkozás)

 

Az óvoda 1962-ben épült, a falu központjában helyezkedik el. Jelenleg a Micimackó nevet viseli. Az intézmény egész napos nyitva tartással működik, egy vegyes csoporttal, gyereklétszámunk 30 fő.

A gyerekekkel közvetlenül foglalkozó felnőttek száma 3 fő. 2 óvónő és 1 dajka. Az óvodának két tágas, füvesített udvarán uniós előírásnak megfelelő mozgásfejlesztő játékok, babaház, homokozó biztosítják a gyerekek szabad levegőn történő foglalkoztatását. Az udvar fái, cserjéi kellemes árnyaltságot nyújtanak a gyerekek számára.

Elmondható, hogy az épület az állagmegóvási, átalakítási, felújítási és folyamatos karbantartási munkák eredményeiként jó állapotban van. Az elmúlt években kicseréltük a régi fa ablakokat és a bejárati ajtót műanyagra.  Korszerű, energiatakarékos világítás került beszerelésre. Tetőcsere, szigetelés, járólapozás, parkettázás történt. Az épület fűtése gázüzemű. A csoportszoba tágas, világos, mérete megfelel a gyermeklétszámnak.

A csoporthoz gyermeköltöző és mosdóhelyiség tartozik.

A csoportszobába új szekrényeket, székeket, asztalokat, fektetőket kaptak a gyerekek.  Saját ágyneműt biztosítunk a gyerekek részére. A tárgyi feltételek, az eszközellátottság megfelelő, rendelkezünk a kötelező eszközjegyzékben előírt eszközökkel.

Az óvodánknak mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt tornaszobája is van, melynek eszközeit nagyrészt pályázati pénzekből bővítettük.

Az iroda jól felszerelt, az intézményvezető munkáját segíti a számítógép, Internet, fénymásoló, nyomtató, fax.

Különös hangsúlyt kap óvodánkban a testi nevelés és az egészségnevelés. Csatlakoztunk, a Gondolkodj Egészségesen programhoz, melynek keretében heti egyszer gyümölcsnapot tartunk. Mindennapjainkat az évszakok aktualitásához és az ünnepekhez kapcsoljuk, így tesszük színessé, változatossá. Figyelmet fordítunk e mellett a környezetünkre, a szabadban történő élmény és ismeretszerzésre, sétákra, kirándulásokra.

A tapasztalati úton történő ismeretszerzést tartjuk fontosnak.

Hagyományosan részt veszünk gyerekeinkkel a faluban rendezett ünnepségeken, mint az Idősek napja, Falukarácsony, Anyák napja.

Intézményünkben aktívan működik a Szülői Szervezet, akik lelkiismeretes munkájukkal nagyon sok segítséget nyújtanak a gyerekeknek. Évek óta a karácsonyfa alá tőlük kapjuk a játékokat.  Gyereknap programjainak lebonyolításában aktívan közreműködnek, anyagilag támogatják azokat. Ünnepek előtt kézműves foglalkozásokat szervezünk, melynek költségeit szintén ők finanszírozzák. Hagyományosan májusban családi kirándulást szervezünk, rendszerint Budapestre, ami mindig nagyon jó hangulatban telik el. Uticéljaink között szerepelnek: Cirkusz, Tropicarium, Gyermekvasút, Állatkert, Dunai hajózás, Reptér, Csodák Palotája.

Május utolsó péntekjén tartjuk a tanévzáró ünnepséget, ami egyben a nagycsoportosok búcsúztatása. Nyáron 4 hétre zárjuk be az óvodát, amikor az intézmény felújítási, karbantartási munkálatai folynak, illetve fertőtlenítő nagytakarítása.

Óvodánkban olyan légkör uralkodik, ahol gyermek és felnőtt egyaránt jól érzi magát.

 

Mészárosné Fodor Aranka

óvodavezető

 


Copyright © 2022 Kerékteleki Önkormányzat Rights Reserved.