foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


+36 (34) 358-788
keronkorm@t-online.hu
Elérhetőség:

Kerékteleki Község

Önkormányzata

Lovasegyesület

(bemutatkozás)

 

Az ezredfordulóra szinte teljesen eltűntek a falvakból a mezőgazdasági munkákra használt igás lovak és egyre több háznál jelentek meg a hobbi és sport lovak.

Napjainkban már számos településen újra nagy népszerűségnek örvendenek a szüreti felvonulások, illetve a szabadidős lovas rendezvények, találkozók, túrák és versenyek.

2010 nyarán - a kerékteleki falunap alkalmával - néhány lovas kezdeményezésére megrendeztük az első családias hangulatú lovas versenyünket, amelyen mindössze néhány fogat tette tiszteletét. A nagy sikerre való tekintettel és a pozitív visszajelzésekből erőt merítve nagy lelkesedéssel szerveztük a következő évi versenyt. Ebben az évben már több mint 40 ló és lovasa várta izgatottan a csengőszót.

2011 tavaszán szinte mindenki számára egyértelművé vált, hogy eljött az ideje egy lovas egyesület megalakításának.

Az Egyesület célja a kerékteleki és környéki sport vagy szabadidő lovasok egységesítése, a lovas sport és szabadidősport népszerűsítése, a lovas hagyományok ápolása és színvonalas lovas kultúra megteremtése. Szabadidős programok, lovasbemutatók, lóversenyek és fogathajtás szervezése, a rendezvényeken lovaglási és kocsizási lehetőség biztosítása, a helyi lovassportágak fejlesztése, lovassport tömegbázisának növelése, az érdeklődők folyamatos tájékoztatása a lovasversenyekről, bemutatókról és különféle lovas rendezvényekről, a környékbeli lovas egyesületekkel való kapcsolat felvétel, közös rendezvények szervezése, a versenyzők lóversenyen történő indítása és támogatása.

2011 őszén a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság az egyesület bejegyzési kérelmét jóváhagyta.

Így 18 alapító taggal és tucatnyi lóval megkezdtük aktív tevékenységünket.

Egyesületünk tagjai rendszeresen részt vesznek a környékbeli falvak lovas versenyein, szüreti felvonulásain és egyéb rendezvényein, népszerűsítve kis falunkat. Indult már lovunk a Nemzeti Vágta előfutamán, a Kisalföld Vágtán is.

Lovas vendégeink és családtagjaik nagy számmal érkeznek rendezvényeinkre a környező falvakból és megyékből, de még a szomszédos Szlovákiából is.

2 kicsi5 kicsi4 kicsi

további képek a galériában >>>


Copyright © 2022 Kerékteleki Önkormányzat Rights Reserved.